Dissabte, l’Ajuntament respondrà a les demandes del Consell de Xiquetes i Xiquets que triarà vicepresidents

 Este dissabte a els 19:30 hores, l’Ajuntament de Bellreguard rebrà en audiència pública el Consell de Xiquetes i Xiquetes que ha renovat recentment la mitat del seus membres en coincidència amb l’inici del curs escolar ja que està constituït per alumnes de cinquè i sisè d’ESO. La sessió, que comptarà amb la visita de la directora general d’Infància i Adolescència Rosa Molero, servirà perquè trien els vicepresidents i escolten la resposta a les demandes de millora del municipi que van plantejar en l’audiència pública celebrada en juliol perquè com indica l’alcalde, Àlex Ruiz, «Hem donat veu a les xiquetes i els xiquets per a escoltar-los i que participen des de menuts en les decisions col·lectives perquè entenguen que és un dret i un deure ciutadà».

La primera de les propostes era que la N332 no passe pel municipi. Entre la vintena de peticions figuren el manteniment de voreres i carrers; la consulta de la programació d’activitats culturals i d’oci durant les vacances escolars; repintar la senyalització vial o instal·lar espills que faciliten la visibilitat; la instal·lació de papereres, bancs o porteries; una cursa de conscienciació perquè no es malbarate l’aigua o contra els rols de gènere dels joguets de cara a Nadal; un nou carril bici; una bústia de denúncies per discriminació; un habitatge provisional per a persones sense sostre o desnonades; millorar la seguretat del parc Joan Pellicer; ampliar la pista de skate; o mantindre les fonts d’aigua.

L’audiència pública del xiquets i xiquetes és un mitjà de participació, consulta i assessorament consistent en la troba dels responsables polítics i tècnics del municipi amb el Consell de Xiquetes i Xiquets que es reunix una volta al mes i compta amb una dinamitzadora. Durant el seu primer any de treball, a més de les propostes esmentades, ha estat un dels 12 consells que han participat en la revisió de la nova Llei d’infància i adolescència el passat mes de juny.